Share

General information

Information in local language
Fira de la Tòfona del Berguedà

La Fira de la Tòfona del Berguedà, és un esdeveniment que va néixer amb l’objectiu de difondre el coneixement d’aquest fong tan valorat i tan desconegut al mateix temps.

La Fira té lloc el primer cap de setmana de febrer, on hi trobareu un sopar gastronòmic, demostracions de cuina amb tòfona, conferències tècniques, concurs de gossos tofonaires i un munt d’altres activitats.

L’alta assistència de públic tant en les sessions adreçades a públic en general com a sectors especialitzats (pagesos, cuiners,...) confirma el seu poder d’atracció. La fira té lloc a Cal Rosal, nucli amb una forta identificació amb els bolets gràcies a la celebració del Mercat del Bolet des de fa més de vint-i-cinc anys.

Durant el cap de setmana també hi haurà la presència de parades de tòfona fresca, productes elaborates amb tòfona i/o relacionats amb el món tofonaire i productes agroalimentaris de proximitat. Aquesta iniciativa pretén contribuir a la incorporació d’aquest preuat fong en l’imaginari gastronòmic de la ciutadania i promoure els valors que representen els productes de proximitat, els anomenats productes Km0 I les microempreses que els produeixen. Alineada amb els postulats del moviment slow food, la Fira pretén revaloritzar els productes de proximitat per motius econòmics, organolèptics i ecològics, pel fet de ser els que elaboren els pagesos del nostre territori, els que respecten els ritmes naturals, poden arribar en les millors condicions a casa i no necessiten despeses extraordinàries d’energia per arribar al plat.

The festival takes place in Cal Rosal, a place with a strong connection to wild mushrooms thanks to the Mercat del Bolet, a mushroom market working for over twenty-five years.

At the Festival visitors can find stands of fresh truffles, products using truffles and/or related to the world of truffling, and agri-food products. In line with slow food movement values, the fair seeks to promote local products by local farmers who respect the nature cycles.